vrijdag, juli 27, 2007

Los Angeles

woensdag 25 juli in LA aangekomen naar een paar honderd mijl door de woestijn gereden te hebben. Onderweg in het staqdje Barstow nog wat kleren gekocht in een outlet centre. Dat was een goede tip van het reisboekje. Daar in Barstow staat een outlet centre waar ze allerlei merkkleding (en schoenen) verkopen voor erg weinig geld (rechtreeks van de fabriek). In een Levis/Dockers zaak hebben Julius en ik hebben wat T-shirts en overhemden gekocht en Nadine ook het e.e.a.

In LA hadden we een heel apart en mooi hotel (Figueroa) dat helemaal in de sfeer was van een Arabische bazar. Niet alleen de kamers, maar lobby, restaurant, terras en zelfs het zwembad. Heel mooi.


We zijn verder (op donderdag 26 juli) naar het strand geweest (Santa Monica Beach) en het J.Paul Getty Museum bezocht (heel groot en zeer uitgebreide collectie)

via Grand Canyon naar Laughlin

Op dinsdag 24 juli vertrokken naar Laughlin. Omdat het niet een hele lange etappe is, hebben we nog een ommetje gemaakt en nog een keer door Grand Canyon NP gereden. De toegang tot de NP'en gaat per auto ($25) en is 7 dagen geldig, dus dat pakt voor ons vrij voordelig uit en in ieder geval elke dollar waard.

Laughlin ligt op het drie staten punt (arizona, nevada, californië), maar net in Nevada, en is de tweede gokstad (na Vegas uiteraard) van Nevada.
Voor ons niet zo interressant (i.t.t. Las Vegas, want dat is toch een categorie apart), maar we zijn op doorreis naar de kust. Morgen rijden we naar LA.
Van Flagstaff tot LA rijden we steeds stukjes Route 66.

Het hotel is wel bijzonder... Eigenlijk is het een ministad met casino's, restaurants, winkels.... en gelukkig ook hotelkamers. Een treintje rijdt over het complex om van het een naar het ander te komen.

Grand Canyon...Very Grande!

Maandag 23 juli een mooie route voor de boeg. Via de south rim (zuidelijke rand) van de Grand Canyon richting Flagstaff Arizona.
Tja wat kun je zeggen van de Grand Canyon..... Je weet dat het erg spectaculair is. Genoeg over gehoord en foto's gezien..... Maar de werkelijkheid overtreft alles. Dit is niet echt te fotograferen. Dit moet je gewoon in het echt zien... in 3D.


Ook hier zijn weer talloze "view points" met prima parkeerplaatsten en vaak ook voorzieningen als wc's en drinkwaterfonteintjes. En ook hier zijn er dan kortere en eenvoudige trails en lange en lastige (b.v afdalen naar beneden in de canyon -coloradorivier- en terug. Hebben wij maar niet gedaan aangezien de canyon op sommige plaatsten 1, 5 km diep is. We zagen soms erg sportieve jongelui zwaar hijgend boven komen.... We kennen onze beperkingen.
Voor het eerst tijdens onze reis ervaren we iets van "drukte". Sommige parkeerplaatsten staan bijna vol, maar echt overvol is het ook hier niet.

dinsdag, juli 24, 2007

Lake Powell en Glen Canyon



Zondag 22 juli richting het stadje Page gereden. Page ligt aan lake Powell op de grens van Utah en Arizona (maar wel net in Arizona, dus klok weer een uurtje terug)
Lake Powell is een stuwmeer dat onstaan is door een dam in de colorado rivier. Het is een groot stuwmeer dat in de Glen Canyon onstaan is met vele vertakkingen. Het is primair bedoelt als waterreservoir en miljoenen mensen in Utah, Arizona, Nevada en Californië zijn er van afhankelijk. Uiteraard wordt er ook stroom opgewekt.

In plaats van een wandeling leek ons een boottochtje over lake Powel en door Glen Canyon deze keer wel zo aardig.

Bryce NP

Zaterdag 21 juli naar Bryce NP. Is maar een paar uurtjes rijden vanaf St George, dus we waren al voor 12 uur bij het hotel dat vlak bij de ingang van het park ligt.

Dus maar gelijk het park ingegaan. Wauw! Hier rijdt je wel zelf met de auto (shuttle bus kan ook). Je rijdt nu langs de rim (rand) dus bovenlangs. Overal zijn weer uitzichtpunten en stopplaatsten voor wandelingen e.d. De veelheid van kleuren van de rotsen is grandioos.
zoek Julius en Nadine.....

Hoe laat is het?

Zaterdag 21 juli kwamen we om 8.15 uur bij het ontbijt van ons hotel in St George (Utah)....Althans dat dachten we. De juffrouw was al aan nhet opruimen.... Maar het zou toch tot 9 uur duren?
Ja maar het is al 9:15 uur. Oeps we zijn gisteren vanuit Nevada en een klein stukje Arizona, Utah ingereden. En hier is het een uur later! Oeps!

Nu wordt het allemaal duidelijk. Gisteren in Zion park (ook Utah) was het restaurant al om 18:15 dicht terwijl het pas op 19 uur dicht zou gaan. Ook het zwembad bij het hotel ging al om 22.15 dicht i.p.v. 23 uur.

Hoeveel signalen heeft iemand nodig voordat er een lampje gaat branden!

Zion National Park

Ook op vrijdag 20 juli naar Zion NP geweest. Dit is een diepe kloof (Canyon) uitgesleten door het riviertje de virgin. Het mooie van Zion Canyon is, is dat je beneden door de canyon rijdt. Omdat het autoverkeer op topdagen de pan uitrees, hebben ze in 1995 een shuttle systeem ingevoerd. Aan het begin van de canyon is een visitor centre met een grote parkeerplaats en vandaaruit vetrekt er elke 7 minuten een shuttle bus (geen stinkende diesel, maar op propaangas). Die bus rijdt tot het einde van de canyon en terug en stopt op heen en terugweg op pakweg 10 plekken. Je kunt zo vaak uitstappen als je wilt. Op die 10 plekken zijn dan weer kortere en langere trails (wandelingen).

Wij waren al wat later in de middag en dat kwam prima uit. De zon kan dan niet meer in de canyon schijnen en het is dan minder heet.
Mooie canyon en we hebben twee (kortere) wandelingen gemaakt en herten, wilde kalkoenen, vele vogels, hagedissen en chipmunks (eekhoorns) gezien.