zaterdag, augustus 11, 2007

Back home!

Op woendag 8 augustus om 7:30 uur geland op schiphol. De taxi staond al op ons te wachten. Nadine moest dezelfde dag nog een tentamen maken in Rotterdam om 10 uur.
Gelukkig vond de taxichauffeur het geen probleem om even om te rijden en haar eerst bij Erasmus MC af te zetten. Ze was er om 09:45 uur. Hoezo timing?

Wij zijn weer thuis. Het was een geweldige vakantie met veel belevenissen en herinneringen die nog jaren mee gaan....

laatste dag in Orlando

Maandag 6 augustus is onze laatste echte dag in Orlando. We hebben besloten om het rustig aan te doen. Lekker wat luieren bij het zwembad.


Even een wandelingetje langs International drive, de belanmgrijkste toeristische straat in Orlando, met vele winkeltjes, restaurants gekken gebouwen en allerlei attracties.... en soort van grote kermisstraat en een belevenis op zich.
s'avonds zijn we gaan eten bij "Texas de Brazil" een braziliaans grillrestaurant met ongelooflijk lekkere grillspecialiteiten.... en morgen vliegen we via Washington DC terug naar Nederland (het is dan 7 augustus en nadine haar verjaardag.... die viert haar verjaardag dus boven de Atlantische Oceaan.
Museum in orlando dat bestaat uit een replica van een griekse tempel......op zijn kop! Inclusief de stukken fundering die nu het dak vormen. Let ook op de lantaarnpalen.
Alsof een reuze hand het uit de grond heeft gerukt en hier op zijn kop heeft neergesmeten.

dinsdag, augustus 07, 2007

JFK Space center

zondag 5 augustus zijn we naar JFK Space center gegaan op cape canaveral. Dat ligt op een uurtje rijden van Orlando aan de oostkust van Florida.
Heel indrukwekkend en ook weer prima opgezet met een bustour langs de belangrijkste locaties van het complex, met films (IMAX en 3D) , soort van attrracties (shuttlevlucht simulatie) en uiteraard bezichtiging van echte shuttles en rakketten.

Pret, pret, pretparken

Ja wat doe je dan in Orlando?
Disneyparken en/of andere pretparken bezoeken. Verder is er niet zo heel veel in Orlando, maar daar zijn er dan ook wel erg veel van!

Wij hebben zaterdag 4 augustus gekozen voor "Magic Kingdom". Dat is eigenlijk het "normale" Disneypark; vergelijkbaar met Disney Parijs. Daarnaast heb je je nog "MGM studio's" (gebaseerd op de filmwereld), Animal Kinkdom (combinatie van Zoo, Naturalis en pretpark). Epoc (gebaseerd op wetenschap en technologie). Die zijn allemaal van Disney. Dan heb je nog Seaworld (combinatie dolfinarium en pretpark), Universal Studios en een handvol kleinere parken (met name met veel attracties die je in je zwembroek moet doen - b.v. "Wet and Wild")

Veel mensen komen dan ook minstens een week naar Orlando en doen "een weekje pretparken".
Wij vonden één dag genoeg. Het was wel erg leuk. Wij hadden het geluk om een "dream fastpass te bemachtigen. Met zo'n pas kun je bij een attractie steeds the fastpass lane kiezen (je krijgt dan voorrang). Dat scheelt al gauw tientallen minuten wachten. Bij één attractie was de wachttijd 100 minuten en wij zaten er binnen 10 minuten in!

zondag, augustus 05, 2007

Orlando

Vrijdag 3 augustus van Miami naar Orlando gereden. We zitten hier in een mooi en erorm groot hotel (o.a. 3 zwembaden). Maar kleine hotels bestaan volgens mij in Orlando niet.

Is Las Vegas een grote gekke pretstad, Orlando is dat dus ook. Het verschil is dat LV zich vooral richt op adult entertainment en Orlando met al zijn pretparken meer op de jeugd. Het vierkante meters aan pretparken in en rond Orlando is wellicht gelijk met het totaal aantal in heel Europa.
Alleen van Disney zijn er al een handvol.
Later meer over ons verblijf in Orlando.