dinsdag, augustus 07, 2007

Pret, pret, pretparken

Ja wat doe je dan in Orlando?
Disneyparken en/of andere pretparken bezoeken. Verder is er niet zo heel veel in Orlando, maar daar zijn er dan ook wel erg veel van!

Wij hebben zaterdag 4 augustus gekozen voor "Magic Kingdom". Dat is eigenlijk het "normale" Disneypark; vergelijkbaar met Disney Parijs. Daarnaast heb je je nog "MGM studio's" (gebaseerd op de filmwereld), Animal Kinkdom (combinatie van Zoo, Naturalis en pretpark). Epoc (gebaseerd op wetenschap en technologie). Die zijn allemaal van Disney. Dan heb je nog Seaworld (combinatie dolfinarium en pretpark), Universal Studios en een handvol kleinere parken (met name met veel attracties die je in je zwembroek moet doen - b.v. "Wet and Wild")

Veel mensen komen dan ook minstens een week naar Orlando en doen "een weekje pretparken".
Wij vonden één dag genoeg. Het was wel erg leuk. Wij hadden het geluk om een "dream fastpass te bemachtigen. Met zo'n pas kun je bij een attractie steeds the fastpass lane kiezen (je krijgt dan voorrang). Dat scheelt al gauw tientallen minuten wachten. Bij één attractie was de wachttijd 100 minuten en wij zaten er binnen 10 minuten in!

Geen opmerkingen: